ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИЙОМУ ДІТЕЙ ДО ПЕРШИХ КЛАСІВ

2023/2024 н.р. 

Зарахування учнів до 1-го класу на 2023/2024 навчальний рік

 

До уваги батьків майбутніх першокласників!

           У зв’язку із введенням воєнного стану (Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні») ОЧНИЙ прийом документів буде здійснюватись лише у визначені терміни орієнтовно у травні. Прохання слідкувати за оголошенням на сайті ліцею за посиланням http://shevch.litsey1.pp.ua

З 22 березня до 31 травня 2023 року Шевченківський ліцей №1 Шевченківської селищної ради Куп'янського району Харківської області здійснює прийом документів щодо зарахування учнів до 1-го класу на 2023/2024 навчальний рік (територія обслуговування закладу відповідно до рішення ІХ сесії VІІІ скликання Шевченківської селищної ради від 22.04.2021 року:   

      Прийом документів  батьків на вільні місця відбуватиметься  з 1 червня по 15 червня 2023 року.

Уся інформація про умови та порядок зарахування – на сайті ліцею у розділі "Прийом документів до 1 класу онлайн 2023-2024"

Зарахування учнів до закладів загальної середньої освіти здійснюється відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 року № 367, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 05.05.2018 року за № 564/32016, Порядку вступу до закладу, схваленого на засіданні педагогічної ради закладу від 24.05.2018, затвердженого наказом № 55 від 24.05.2018 року.

Відповідно до даного Порядку, якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв не перевищує загальної кількості місць у першому класі закладу, то не пізніше 01 червня видається наказ про зарахування усіх учнів, документи яких були подані у заклад.

          У зв’язку з обмежувальними заходами на період карантину особисте подання необхідних документів неможливе, тому рекомендуємо надіслати документи дистанційно зручним для Вас способом:

І спосіб. Надати особисто або надіслати поштою   Шевченківський ліцей №1 Шевченківської селищної ради Куп'янського району Харківської області, Харківська обл. Куп’янський р-н смт. Шевченкове, пров. Шкільний, 12 індекс 63601, або на електронну адресу school1.2015@ukr.net

такі документи або їх скан-копії:

- заяву одного з батьків дитини за зразком;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- медичну довідку за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089;

- копію документа, що підтверджує право на першочергове зарахування дитини (довідка про місце реєстрації дитини або одного з її батьків або інший документ, що підтверджує проживання на території обслуговування закладу освіти).

ІІ спосіб. Зареєструватися в системі «Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти» за посиланням https://school.isuo.org/ та подати заяву і відповідні документи.

За повноту і достовірність усієї інформації та усіх документів, що подаються до закладу освіти, відповідає (згідно з вимогами законодавства) особа, яка їх подає.

 

Прийом заяв про зарахування дітей до 1 класу до початку 2023/2024 навчального року відбуватиметься з 22 березня по 31 травня 2023 року.

 

Наказ Шевченківського ліцею №1 Шевченківської селищної ради Куп'янського району Харківської обласі від 05.01.2023 року №18 "Про організаційні заходи щодо прийому дітей до 1 класу у 2023 році"

 

Організаційні заходи щодо прийому дітей до 1 класу Шевченківського ліцею №1 у 2023 році

 

Наказ Шевченківського ліцею №1 Шевченківської селищної ради Куп'янського району Харківської області №35 "Про зарахування дітей до 1 класів до Шевченківського ліцею №1 Шевченківської селищної ради Куп'янського району Харківської області у 2023 році"

 

Наказ Шевченківського ліцею №1 Шевченківської велищної ради Куп'янського району Харківської області №20-у від 31.05.2023 р. "Про зарахування учнів до 1-х класів 2023/2024 навчального року"

 

Наказ Шевченківського ліцею №1 Шевченківської велищної ради Куп'янського району Харківської області №21-у від 16.06.2023 р. "Про зарахування учнів до 1-х класів 2023/2024 навчального року"

 

 Запланована кількість набору до 1 класу  у 2023/2024 навчальному році - 35.

 

Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття загальної середньої освіти

 

 

Набір дітей до 1-их класів нашого ліцею здійснюють:

 

1-А клас - Соловйова Тетяна Анатоліївна, вчитель початкових класів.

1-Б клас - Пікалова Світлана Федорівна, вчитель початкових класів.

 

Що потрібно взяти для надання документів дитини до 1 класу на 2023 - 2024 н.р. у Шевченківський ліцей  №1 

 

1. Заява батьків про зарахування дитини у 1 клас (заяву батьки напишуть в день подання документів).

2. Паспорт одного з батьків дитини.

3. Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини.

4. Медична довідка дитини встановленого зразка (ОРИГІНАЛ)

https://moz.gov.ua/article/news/chi-budut-u-shkolah-zberigatis-medkartki-detalno-pro-skasuvannja-formi--026o

  

ЯКА ДОВІДКА ПОТРІБНА ДЛЯ ВІДВІДУВАННЯ ЛІЦЕЮ

Перед вступом до ліцею дитина має пройти профілактичний огляд. Після медогляду видається для  надання медичному працівнику загальноосвітнього навчального закладу Форма № 0 086-1/о “Довідка учня  загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду”. У разі,  якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис. Відповідно, медичні працівники шкільних навчальних закладів володітимуть необхідною інформацією про стан здоров'я дитини. 

ПРО ФОРМИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЩЕПЛЕНЬ

Усю інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб лікарі чи медсестри фіксують у "Карті профілактичних щеплень"  (форма № 063/о). Відповідно, довідка про проведені щеплення, що містяться у формі № 063/о, дає змогу медичним працівникам освітніх закладів бути ознайомленими з наявністю чи відсутністю щеплень у конкретної дитини. 

5. Копія та оригінал документу, який підтверджує місце проживання дитини:

- паспорт одного з батьків або витяг з реєстру(при наявності ID-картки);

- копія та оригінал договору про оренду квартири юридично завірений.

- інші офіційні документи (оригінал та копія), що засвідчують місце проживання дитини.

 

Копії всіх документів завіряються відповідно  оригіналів та лишаються в пакеті наданих документів до Шевченківського ліцею №1

  

Початкова освіта здобувається, як правило, з шести років.    

Діти, яким на початок навчального року виповнилося сім років, повинні розпочинати здобуття початкової освіти цього ж навчального року. 

- Надання документів дитини до зарахування в 1 клас здійснюється батьками, або особами, що їх замінюють.

- Присутність дитини при наданні документів не є обов'язковою, оскільки співбесіда з нею проводитись не буде.

Що потрібно зробити для надання документів дитини до 1 класу на 2023 - 2024 н.р. у Шевченківський ліцей  №1 

 1. Записатись попередньо на прийом, щоб уникнути натовпу та черг при наданні документів.

2. Прийти в зазначений час з усіма необхідними документами.

3. Надати документи, написати заяву.

4. Ознайомитися зі списками дітей, які рекомендовані до зарахування в 1 клас на підставі наданого повного пакету документів та відповідно умов прийому.

Що потрібно придбати для першокласника:

- Шкільна форма не є обов`язковою для учнів, але загальним обговоренням питання батьківською громадою та педколективом школи було прийнято рішення про відповідність одягу учнів офіційно-діловому стилю;

- Спортивна форма та взуття;

- Портфель або рюкзак, що відповідають віковим та індивідуальним фізіологічним особливостям дитини;

- Елементарне канцелярське приладдя (ручки, олівці, фарби, зошити).